Ga terug Email Link
habas con jamón

Habas con jamón

No ratings yet
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Spaans

Wat heb je nodig?
  

  • 225 g verse of diepgevroren gedopte tuinbonen
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 100 g serranoham in blokjes, of eventueel bacon kan ook. (of meer naar smaak)
  • fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Wat moet je doen?
 

  • Kook de bonen gaar in gezouten water. Dit duurt niet erg lang, vooral niet bij jongen bonen.
  • Giet ze af en spoel ze met koud water. Als de bonen al ouder zijn (en groter) zal je ze nogmaals moeten doppen. (buitenste velletje eraf halen)
  • Verhit dan 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gedopte bonen toe, en roer alles even om.
  • Meng nu ook de blokjes ham en peterselie erdoor. Breng nog eventueel op smaak met peper en zout.
  • Doe alles in een mooie schaal, en druppel er nog extra olijfolie over.
Notities
Als je bacon gebruikt, bak de bacon dan eerst en haal deze uit de pan vooraleer je de ui bakt. 
Trefwoord ham, tuinbonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!