Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Habas con jamón
No ratings yet
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Recept afdrukken
Pin recept
Delen op Facebook
Gang
Bijgerecht, Hapjes
Keuken
Spaans
Wat heb je nodig?
0,5
1x
2x
3x
225
g
verse of diepgevroren gedopte tuinbonen
1
el
olijfolie
1
rode ui, fijngesnipperd
100
g
serranoham in blokjes, of eventueel bacon kan ook.
(of meer naar smaak)
fijngehakte peterselie
peper en zout
Wat moet je doen?
Kook de bonen gaar in gezouten water. Dit duurt niet erg lang, vooral niet bij jongen bonen.
Giet ze af en spoel ze met koud water. Als de bonen al ouder zijn (en groter) zal je ze nogmaals moeten doppen. (buitenste velletje eraf halen)
Verhit dan 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui tot ze zacht zijn.
Voeg de gedopte bonen toe, en roer alles even om.
Meng nu ook de blokjes ham en peterselie erdoor. Breng nog eventueel op smaak met peper en zout.
Doe alles in een mooie schaal, en druppel er nog extra olijfolie over.
Notities
Als je bacon gebruikt, bak de bacon dan eerst en haal deze uit de pan vooraleer je de ui bakt.
Trefwoord
ham, tuinbonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld
@donnacaramella
/ tag
#donnacaramella
!