Ga terug Email Link
+ servings
arepa

Venezolaanse arepa’s met spiegelei en avocado

Anke Morreel
Voor een echt originele weekendbrunch maak je arepa’s – Venezolaanse maisbroodjes die lekker knapperig zijn aan de buitenkant en heerlijk zacht van binnen.
No ratings yet
Gang Licht hoofdgerecht, Lunch
Keuken Zuid-Amerikaans
Porties 4

Materiaal

  • pan

Wat heb je nodig?
  

Broodjes

Saus

  • 2 el olijfolie
  • 100 g ontbijtspek in stukjes
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 groene peper zaadlijst verwijderd
  • 1 stengel bleekselder fijngehakt
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 el el worcestersaus
  • enkele druppels tabasco
  • 12 tot 16 (gegaarde) garnalen / gamba's
  • 1 el el fijngehakte peterselie
  • 1 klein blikje maiskorrels

Wat moet je doen?
 

Saus

  • Begin met het maken van de saus. Doe voor de saus de olijfolie en het ontbijtspek in een koude koekenpan en verhit de pan geleidelijk tot het spek knapperig is.
  • Voeg de ui, de peper, de selder en een snufje zout toe en bak ca. 10 minuten verder tot de groenten zacht zijn.
  • Doe de knoflook en de tomatenpuree erbij en bak ca. 1 minuut verder. Voeg dan de tomaatjes, worcestersaus en de tabasco erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus rustig sudderen tot de saus wat ingedikt is. Roer de garnalen, maiskorrles en de peterselie erdoorheen en houd de saus warm.

Broodjes

  • Meng het maismeel, het (zee) zout en 1 el olie met 225 ml lauwwarm water. .
  • Kneed dit mengsel op een met bloem bestoven werkblad enkele minuten tot een zacht deeg. Voeg indien nodig meer water toe. Neem een stukje deeg in je handen en druk het plat. Als het deeg aan de randen scheurt, heeft het meer water nodig. Het deeg moet heel zacht en elastisch zijn, maar niet nat en plakkerig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ongeveer 15 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in 4 en maak er een bolletje van. Rol iedere bol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een schijf van ca. 2 cm dik. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bestrijk de deegschijven aan beide zijden met olie. Bak de broodjes, in porties, 5-6 minuten per kant in de hete pan tot ze goud- bruin en knapperig zijn. Houd de broodjes warm in de oven of onder folie, terwijl je de rest maakt.
  • Bak de spiegeleieren vervolgens, in porties, in dezelfde pan.

Afwerking

  • Meng de avocado met het limoensap. Snijd de broodjes open en schep er wat saus met garnalen in. Leg er een spiegelei op en garneer met de avocado, de koriander en de chilisaus.
Trefwoord maismeel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!