Ga terug Email Link
Noten in gezouten karamel

Noten in zoute karamel

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hapjes

Wat heb je nodig?
  

  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 150 g amandelen
  • 100 g macadamianoten
  • 100 g cashewnoten
  • 100 g walnoten
  • 150 g gedopte pinda’s

Voor de karamel

  • 50 g boter
  • 100 g honing
  • 1 el grof zeezout + extra (eventueel zeezoutvlokken)

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de pitten en de noten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de noten in 15-20 minuten goudbruin, schep alles regelmatig even om zodat ze niet verbranden.
  • Smelt intussen voor de karamel de boter met de honing en 1 el zeezout in een grote pan. Kook dit samen ongeveer 5 minuten tot je een glanzende, iets ingedikte siroop krijgt.
  • Haal de bakplaat uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
  • Schep de noten bij de siroop in de pan en meng alles goed door elkaar zodat de noten rondom bedekt zijn met de siroop.
  • Verdeel de mix opnieuw over de bakplaat en rooster alles nog ongeveer 5 minuten in de oven tot de noten goudbruin beginnen te kleuren.
  • Haal de noten uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Meng af en toe goed door. Voeg meer zeezoutvlokken naar smaak toe en laat helemaal afkoelen.
  • Bewaar de afgekoelde noten in een afgesloten bokaal.

Notities

Gebruik de noten die je zelf wil, maar hou je het totaal aantal gram. Zo kan je bijvoorbeeld ook hazelnoten gebruiken, pecannoten, pistachenoten... 
De noten zijn ongeveer 2 weken houdbaar, maar zolang zullen ze het niet uithouden. 
Trefwoord honing, noten, pinda, walnoten, zout
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!