Ga terug Email Link
+ servings
pruimentaartje

Pruimentaartje

No ratings yet
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 9 taartjes
taartjes

Materiaal

  • kleine taartvormpjes, 9 stuks

Wat heb je nodig?
  

Deeg

  • 125 g boter (kamertemperatuur)
  • 100 g bloemsuiker (poedersuiker)
  • 75 g eieren ( is ongeveer 1 groot ei of 1,5 medium ei)
  • 32 g broyage (= 16 g amandelpoeder + 16 g poedersuiker)
  • 280 g bloem (gezeefd)
  • 2,5 g bakpoeder
  • 5 g kaneel
  • snufje zout, vanille

Vulling

  • pruimenmoes (reken op 50 à 60 g per taartje)

Wat moet je doen?
 

  • Meng in een kom eerst de boter samen met de suiker tot deze goed is vermengd.
  • Voeg er dan het ei aan toe en meng opnieuw goed.
  • Doe de broyage erbij samen met de kaneel (+ snufje zout en vanille), gevolgd door de bloem en bakpoeder.
  • Kneed alles tot een samenhangend deeg en leg het een uurtje in de koelkast.
  • Rol nadien het deeg uit op 4 mm dikte en fonceer de vormpjes met het deeg. (deeg in de vormpjes doen, goed aandrukken en de randen afdrukken met de handpalmen)
  • Vul de taartjes voor 2/3 met de pruimenmoes.
  • Maak met de rest van het deeg bandjes deeg en leg ze op de pruimenmoes.
  • Doreer ze met ei en bak de taartjes ongeveer 20 minuten op 200°C tot ze goudbruin zien.
  • Abricoteer eventueel nog de deegreepjes.
Trefwoord lintzers, pruimenmoes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!