Ga terug Email Link
+ servings
Ravioli met witte pens

Ravioli met witte pens

Anke Morreel
No ratings yet
Gang pasta
Keuken Mediterraans
Porties 4

Materiaal

  • ravioliuitsteker of wieltje

Wat heb je nodig?
  

Pasta

  • 300 g 00 bloem typische bloem om pasta mee te maken
  • 3 eieren
  • eventueel een beetje water

Vulling

  • 2 Witte pensen (gewicht in totaal +/- 250 g) met kruiden of andere (ik had er met paddenstoelen)
  • 8 walnoot pitten

Afwerking

  • gestoomde pompoenblokjes of gegaard in de oven met een beetje olie en zout.
  • 8 el pompoenpitten
  • 100 g boter
  • salieblaadjes gehakt
  • parmezaan of pecorino

Wat moet je doen?
 

  • Begin met het maken van de pasta: ik gebruik hiervoor mijn Kitchenaid met de platte deeghaak. Ik doe de bloem en eieren erin en laat de machine het werk doen. Je kan dit uiteraard ook met de hand doen. Doe hiervoor de bloem op het werkblad en maak in het midden een putje: doe hierin de eieren en kneed alles goed tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in plastiekfolie.
  • Intussen kan je de vulling maken.
  • Verwijder het vel van de pensen, en snij ze in schijfjes. Doe dit samen met de walnoten in een mixer en mix tot een fijne massa.
  • Rol het pastadeeg uit met een pastamachine en leg met enige afstand van elkaar een lepel vulling. Snij tussen de vulling door rechthoekjes. Doe een beetje water aan de zijkanten en vouw het deeg dicht, zorg dat er geen lucht in zit en maak zo de ravioli's. (ik gebruik hiervoor een ravioliuitsteker)
  • Kook de ravioli gaar in gezouten water. (dit duurt maar enkele minuten)
  • Smelt de boter in een pan, samen met de pompoenpitten en salieblaadjes. Voeg ook de gestoomde pompoenblokjes erbij.
  • Schep de gekookte ravioli uit de pot en doe ze ook mee in de pan. Laat samen goed doorwarmen.
  • Serveer de ravioli met nog wat geraspte parmezaan of pecorino.
Trefwoord ravioli, witte pens
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!