1 à 2tlrode currypastate vervangen door 2-3 verse Spaanse pepertjes, fijngehakt
100gramgeroosterde ongezouten pinda's1 el grof en de rest fijngemalen in de keukenmachine
125mlkippebouillon
2tl rietsuikerof palmsuiker
2el vissaus
1-2el vers geperst limoensap
Wat moet je doen?
Roer de gemalen pinda's in een pan, met de gemberwortel, currypasta, bouillon, suiker en vissaus. Breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en kook de saus in onder af en toe roeren. Breng hem op smaak met 1-2 el limoensap (+ eventueel zout, maar dat vond ik helemaal niet nodig)
Strooi voor het opdienen de gehakte pinda's erop.
Als er saus over is, schep je hem in een brandschone glazen pot met schroefdeksel, en bewaar hem in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder