Go Back

Pruimencake

Een heerlijk sappige cake.
Maaltijd Zoet
Trefwoord bakken, pruimen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 185 g boter, zacht (op kamertemperatuur)
  • 200 g fijne suiker
  • 3 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem (gezeefd)
  • 1 vanillestokje of vanillepoeder
  • 125 g yoghurt
  • ong 18 pruimen (gehalveerd, ontpit)
  • extra suiker om te bestrooien
  • abrikozenjam of afdekgelei abrikoos

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de boter met de vanille en suiker tot een mooi luchtig geheel.
  • Voeg de eieren er 1 na 1 aan toe, klop steeds goed na iedere toevoeging.
  • Doe er afwisselend de gezeefde bloem en de yoghurt eraan toe.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en schep het deeg erin.
  • Verspreid het egaal over de vorm en leg de pruimen met de gesneden kant naar boven op het deeg.
  • Bestrooi met een beetje extra suiker
  • Zet in de oven, ongeveer 45 à 50 minuten. (doe de priktest)
  • Haal hem uit de oven en laat hem nog even in de bakvorm zitten.
  • Ontvorm de cake en laat verder afkoelen.
  • Verwarm de abrikozenconfituur of bereid de gelei zoals op de verpakking en glazuur hiermee de cake.

Opmerking

Door de cake te voorzien van abrikozengelei, krijgt het een mooi glanzend effect en gaat het uitdroging tegen.