Mexicaanse salade
Een smaakbom, snel klaar, fris, de ideale BBQ begeleider of lunchsalade
Prevent your screen from going dark
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Salades
Keuken Wereldkeuken, Zuid-Amerikaans
- 225 g rode bonen of zwarte bonen (gekookt)
- 160 g zoete mais
- ½ zoete ui of 1 rode ui in halfjes fijn gesneden
- 100 g verse kaas (vb. ricotta, of voor meer smaak feta) In Spanje is verse kaas van Burgos hiervoor zeer geschikt of een andere verse geiten kaas
- 1 avocado (in blokjes)
- sap van 1 citroen
- verse koriander (gehakt)
- olijfolie
Spoel de bonen en mais af onder water en doe in een kom.
Doe de blokjes avocado bij het citroensap en meng goed. (dit komt de kleur en smaak ten goede)
Voeg de avocado en verse kaas toe aan het mais/bonenmengsel en meng met een beetje olijfolie.
Breng op smaak met de verse koriander, peper en zout.
Calories: 173kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 10g | Fat: 6g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 22mg | Sodium: 369mg | Potassium: 324mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 126IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 144mg | Iron: 2mg
Trefwoord avocado, mais, rode bonen
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder