Ga terug Email Link
+ servings
Mexiaanse salade

Mexicaanse salade

Een smaakbom, snel klaar, fris, de ideale BBQ begeleider of lunchsalade
No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Salades
Keuken Wereldkeuken, Zuid-Amerikaans
4
173 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 225 g rode bonen of zwarte bonen (gekookt)
  • 160 g zoete mais
  • ½ zoete ui of 1 rode ui in halfjes fijn gesneden
  • 100 g verse kaas (vb. ricotta, of voor meer smaak feta) In Spanje is verse kaas van Burgos hiervoor zeer geschikt of een andere verse geiten kaas
  • 1 avocado (in blokjes)
  • sap van 1 citroen
  • verse koriander (gehakt)
  • olijfolie

Wat moet je doen?
 

  • Spoel de bonen en mais af onder water en doe in een kom.
  • Doe de blokjes avocado bij het citroensap en meng goed. (dit komt de kleur en smaak ten goede)
  • Voeg de avocado en verse kaas toe aan het mais/bonenmengsel en meng met een beetje olijfolie.
  • Breng op smaak met de verse koriander, peper en zout.

Voedingswaarde

Calories: 173kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 10g | Fat: 6g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 22mg | Sodium: 369mg | Potassium: 324mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 126IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 144mg | Iron: 2mg
Trefwoord avocado, mais, rode bonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!