gehaktballetjes
Afdrukken Pin

Albondigas con salsa de almendras

Spaanse gehaktballetjes met amandelsaus
Maaltijd Hapjes, Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Trefwoord gehakt
Aantal 4 personen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

Gehaktballetjes

  • 450à 500 g gehakt (kalf-varken)
  • 1 ei
  • 40 g oud brood ik gebruik zelf panko
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • peper en zout
  • bloem of maizena
  • olijfolie om in te bakken

Amandelsaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g brood in blokjes
  • 120 g amandelen (gepeld)
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml witte wijn (droog)
  • 425 ml groentenbouillon
  • peterselie voor de afwerking
  • peper en zout

Wat moet je doen?

De balletjes

  • Meng het gehakt met de panko, ei, gehakte ui, knoflook, peterselie, nootmuskaat. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Maak er balletjes van. (ik maak die van mij ongeveer van 25 g)
  • Rol ze door de bloem of maizena
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak ze tot ze mooi gekleurd zijn aan iedere zijde.
  • Haal ze uit de pan.

Saus

  • Verwarm opnieuw een beetje olijfolie in de pan en bak de broodblokjes samen met de amandelen tot ze gekleurd zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog kort mee.
  • Voeg de wijn toe en laat ongeveer 2 minuten koken om de alcohol te laten verdampen.
  • Zet opzij en laat afkoelen.
  • Als de amandelen zijn afgekoeld, mix ze in een hakker of foodprocessor en doe opnieuw in de pan. Voeg de bouillon erbij en meng goed. Breng opnieuw aan de kook.
  • Doe de gehaktballetjes er ook bij en laat even samen doorwarmen tot de balletjes gaar zijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Werk af met gehakte peterselie.