Molletes
Heerlijke zachte broodjes
Prevent your screen from going dark
Voor het voordeeg
- 100 gr bloem voor brood
- 60 gr water
- 1 gr verse gist
Deeg
- 500 gr bloem
- voordeeg
- 315 ml water
- 20 gr varkensvet reuzel
- 10 gr zout
- 5 gr gist
Meng de ingrediënten voor het voordeeg en laat het 3 uur staan.
Kneed al de ingrediënten samen tot een glad en fijn deeg.
Laat dit 90 tot 120 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in stukken van 80 à 100 gr.
Bol ze op en laat opnieuw 10-15 minuten rusten.
Laat ze opnieuw 1 uur rijzen tot ze wat groter zijn.
Bak deze broodjes 10 minuten in een oven van 200 °C
Calories: 237kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 391mg | Potassium: 68mg | Fiber: 2g | Sugar: 0.2g | Calcium: 10mg | Iron: 3mg
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder