tom kha kai
Afdrukken Pin

Tom kha kai

Een heerlijk pittige Thaise kippensoep
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 g rijstnoedels, gekookt volgens verpakking (optioneel)
  • 4 kippenbouten, zonder vel en ontbeent in reepjes gesneden
  • 2 stengels citroengras (gekneusd)
  • 2 rode pepers
  • 5 kefir limoenblaadjes
  • 2 cm laos of gember
  • 2 lenteuitjes in ringetjes
  • 100 g paddestoelen (shiitake ) - in stukjes
  • 2à3 el vissaus
  • 1 el riet suiker
  • limoensap naar smaak
  • verse koriander gehakt

Wat moet je doen?

  • Doe de kokosmelk en de kippenbouillon in een grote kookpot. Kneus het citroengras. Snij de rode peper in ringetjes (verwijder eventueel de zaadjes) Rasp de galangawortel of gember. 
    Doe alles bij in de pot en breng aan de kook. Laat alles rustig 15 minuten pruttelen zodat de smaken zich ontwikkelen.
  • Snij intussen als dit nog niet is gebeurd de kippenboutfilet in reepjes en voeg ook toe. Laat samen 3 minuutjes zachtjes pruttelen.  
  • Voeg ook de shiitake of paddenstoelen naar keuze toe en laat ook nog enkele minuten mee garen. Ze mogen nog een beetje bite hebben.
  • Breng verder op smaak met de vissaus, limoensap en rietsuiker. 
  • Doe de rijstnoedels in een ruime soepkom en voeg de soep toe. 
  • Werk af met gehakte koriander.