kippenbouten
Afdrukken Pin

Krokante kippenbouten

Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord kip
Aantal 4
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 8 boven kippenbouten MET VEL
  • 1 bos basilicum
  • 500 g kerstomaatjes liefst mix van geel en rood
  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald, maar ongepeld!
  • 1 verse rode chilipeper
  • olijfolie
  • 300 g krielaardappelen indien gewenst

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe de tomaten samen met de knoflook, basilicumblaadjes en steeltjes in een grote ovenschaal. Indien je het gerechtje maakt met de aardappelen voeg ze dan ook toe. 
  • Kruid de kippenbouten met zout en peper en leg ze bovenop de groenten. 
  • Besprenkel alles met olijfolie. 
  • Zet de ovenschaal 90 minuten in de oven tot het vel van de kip krokant is en de kip gaar is. 

Opmerking

In plaats van aardappelen te gebruiken kan je op het einde ook een blik cannellinibonen toevoegen, of serveer de kip met tagliatelle of linguini.