bloedworst
Afdrukken Pin

Bladerdeeghapje met bloedworst en appel

Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg
  • een bloedworst van goede kwaliteit dat bepaalt uiteindelijk de smaak
  • 1 of 2 appels
  • 50 g pijnboompitten
  • platte peterselie voor de afwerking
  • een beetje suiker als de appels wat te zuur zijn

Wat moet je doen?

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudkleurig.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in kleine stukjes en stoof ze aan in een beetje boter of olie tot ze zacht zijn. (geen appelmoes!)
  • Voeg ook de bloedworst toe (vel verwijderd) en bak rul. Proef en voeg er eventueel nog wat suiker/peper en zout aan toe. Laat afkoelen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  • Voeg de pijnboompitten toe (hou er apart voor de afwerking)
  • Steek rondjes uit van 7 cm uit het deeg. Maak inkepingen 6 van de rand de kant naar het midden (laat in het midden 2 cm in het midden) . Zo krijg je 6 bloemblaadjes.
  • Schep een lepeltje vulling in het midden. Doe “blaadjes 1, 3 en 5 naar het midden, gevolgd door blaadjes 2, 4 en 6. Zo krijg je een mooi bloemvormpje.
  • Doe de hapjes in de cupcake vorm en bak ongeveer 10 minuutjes tot goudbruin.
  • Werk af met de achtergebleven pijnboompitten en een beetje verse peterselie. (niet op de foto)

Opmerking

Ook nog nodig:
mini cupcakevorm
ronde uitsteker van  ø 7 cm