kippakketjes
Afdrukken Pin

Gevulde kip met paddenstoelen

Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord kip
Aantal 4 personen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 4 (+/- 200g/stuk) kipfilets zonder vel
  • 175 g gemende paddestoelen
  • 1 pak bladerdeeg (500 g)
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 handvol bladpeterselie, gehakt
  • 1 ei
  • 2 el grove mosterd
  • 1 glas witte wijn
  • 150 ml room

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Hak de paddestoelen voor de helft grof en de andere helft wat fijner. Bak de paddestoelen ongeveer 10 minuten in wat olie samen met de knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer er de gehakte peterselie door. Laat het mengsel afkoelen.
  • Snij de kipfilets in verdeel het mengsel over de filets. 
  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45 x 20 cm en snij dit in 4 stukken.
  • Wikkel elke kipfilet in een stuk bladerdeeg. Kwast het pakketje in met wat ei en pak 35 minuten in de oven.
  • Voor de saus:
  • Laat de witte wijn samen met de mosterd inkoken. Doe de room erbij en laat nog een beetje indikken. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  • Haal de kippakketjes uit de oven, snij ze in 3 en serveer samen met de saus. 

Opmerking

Snel bladerdeeg zelf maken? Klik hier