Doe de zachte boter in een grote kom samen met de suikers en klop met een mixer of staande mixer tot deze luchtig is en eruit ziet als mokkaboter.
125 g blonde suiker, 200 g boter, zonder zout, 60 g donkerbruine suiker
Voeg na 5 minuutjes kloppen een ei toe. Als het volledig is opgenomen mag je er het tweede ei bijdoen en klop opnieuw tot alles is opgenomen.
2 eieren
Doe nu geleidelijk aan de bloem, het zout en het bicarbonaat bij het deeg en mix tot een mooi egaal deeg.
5 g bicarbonaat, 250 g patisseriebloem, 1/4 kl zout
Voeg er de chocoladepastilles bij en roer alles om met een spatel.
400 g zwarte chocoladepastilles
Zorg dat de pastilles mooi verdeeld zijn over het deeg.
Neem twee bakplaten en bedek ze met bakpapier.
Verdeel met twee soeplepels of kleine ijsschep het deeg over deze platen. Reken op 25 g per koekje.
Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de koekjes onderling want ze gaan uitzakken.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 185 °C gedurende 10 - 12 10-12 minutenminuutjes (afhankelijk van de oven).
Als ze mooi goudbruin zien, mag je ze eruit halen. Let op, ze zijn nog zacht.
Neem daarom een spatel of taartschep en leg de nog zachte koekjes een voor een op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.