Ga terug Email Link
+ servings
Cannelloni met snijbiet

Cannelloni met snijbiet

No ratings yet
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Europees
4
567 kcal

Wat heb je nodig?
  

Tomatensaus

  • 1 bakje kerstomaten
  • snijbietstengels
  • 1 l tomatenvlees of pulp
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • verse basilicum
  • 1 scheutje rode wijn
  • 1 kl sambal
  • olijfolie
  • 100 g ontpitte zwarte olijven

Vulling

  • 250 g snijbiet mag wat meer zijn als het zo uit komt
  • 500 g ricotta zachte Italiaanse kaas
  • 100 g Parmezaanse kaas blokje of geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el fijngehakte marjolein of oregano
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 12 buisjes cannelloni grote dikke staafjespasta

Afwerking

  • 150 g mozzarella (van buffelmelk)
  • olijfolie

Wat moet je doen?
 

De saus

  • Plet de look fijn en snij de uien grof.
  • Snij de snijbietsstengels in fijne stukjes.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de uien samen met de look goudbruin.
  • Voeg de sambal toe en laat deze kort meebakken. (Als je niet van een pittig-pikante saus houdt, gebruik dan iets minder of geen sambal)
  • Schenk een scheut rode wijn in de pot en laat de alcohol verdampen.
  • Voeg de tomatenpulp toe.
  • Hak de olijven fijn, halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe samen met de hele basilicumtakjes.
  • Laat het groentemengsel een kwartiertje sudderen.
  • Verwijder de takjes basilicum en kruid de saus naar smaak met peper van de molen en zout.

de vulling

  • Was de snijbiet en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes.
  • Neem een kom en meng de snijbiet met de ricotta.
  • Plet de look en hak de marjolein fijn.
  • Voeg ze toe aan het ricottamengsel samen met de geraspte Parmezaanse kaas en kruid met voldoende peper van de molen en nootmuskaat.(De vulling moet kruidig en krachtig smaken)
  • Meng de vulling goed en voeg eventueel een snuifje zout toe.
  • Neem een ovenschotel en schep een grote lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.
  • Schep het ricottamengsel in de spuitzak.
  • Vul er de cannellonibuisjes mee.

de afwerking

  • Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel en schep er de rest van de saus over.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Snij de mozzarella in schijfjes en schik ze op de ovenschotel.
  • Gaar de cannelloni minuten in de oven (180°C).
Notities
Tips and tricks:
Het lijkt veel saus, maar bedenk dat je pastabuisjes gaar moeten kunnen worden!
Je kan dit ook per persoon in een ovenschoteltje maken.

Voedingswaarde

Calories: 567kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 37g | Fat: 36g | Saturated Fat: 20g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 2494mg | Potassium: 1289mg | Fiber: 7g | Sugar: 13g | Vitamin A: 6070IU | Vitamin C: 41mg | Calcium: 845mg | Iron: 5mg
Trefwoord snijbiet, warmoes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!