Ga terug Email Link
+ servings

Overheerlijke kruimel-abrikozencake met... lavendel

No ratings yet
Gang Zoet
Keuken Europees
8
557 kcal
Voor 20 x 30cm rectangle

Wat heb je nodig?
  

  • 180 g zachte boter
  • 280 g suiker + een beetje extra om het fruit te bestrooien
  • 3 tl vanille-extract
  • 3 eieren
  • 335 g bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 ml melk
  • 10 abrikozen
  • en voor de liefhebbers nog wat lavendelbloempjes

KRUIMELTOPPING

  • 45 gr bloem
  • 1,5 el suiker
  • 35 koude boter
Voor: 20 x 30cm rectangle

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Klop dan de boter, suiker en vanille met een mixer licht en romig.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
  • Zeef de bloem en bakpoeder erbij, voeg zout en melk toe en meng.
  • Vet een ondiep bakblik van 20x30 cm in en bekleed het met bakpapier.
  • Schep het mengsel in het bakblik en schik het fruit erop.
  • (ik heb de abrikozen in 4 gedaan).
  • Bestrooi het met de extra suiker en indien gewenst ook de lavendelbloempjes.

Topping

  • Meng voor de topping de bloem, suiker en boter (tot kruimels) en strooi dit over het fruit.
  • Bak minuten of tot de cake gaar is. (doe de priktest)

Voedingswaarde

Calories: 557kcal | Carbohydrates: 77g | Protein: 8g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 121mg | Sodium: 257mg | Potassium: 219mg | Fiber: 2g | Sugar: 40g | Vitamin A: 1629IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 78mg | Iron: 3mg
Trefwoord abrikozen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!