Ga terug Email Link
+ servings

Krokante aardappelen uit de oven

Heerlijke aardappeltjes uit de oven, met weinig olie
5 van 1 stem
Gang Bijgerecht
Keuken Europees
3
263 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 1 kg aardappelen in blokjes gebruik een soort die kruimig is
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Wat moet je doen?
 

  • Verhit de oven voor op 220 °C
  • Kook intussen de aardappeltjes 6 minuten in gezouten water. Ze moeten nog niet volledig gaar zijn, en nog stevig.
  • Giet de aardappelblokjes af en laat ze even "drogen".
  • Meng de blokjes met 2 eetlepels olijfolie en 1/2 tl zout en gemalen peper naar smaak.
  • Stort de blokjes op een bakplaat met bakpapier en rooster de aardappelen 35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Schep ze halverwege om.

Voedingswaarde

Calories: 263kcal | Carbohydrates: 58g | Protein: 7g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.5g | Sodium: 20mg | Potassium: 1403mg | Fiber: 7g | Sugar: 3g | Vitamin A: 7IU | Vitamin C: 66mg | Calcium: 40mg | Iron: 3mg
Trefwoord aardappelen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!