800gkerstomaatjes in 2 gesneden (of grote peertomaten in 4)
1tlzout
1tl gedroogde oreganoa
1tl suiker (kan je eventueel weglaten)
rozemarijn, knoflookteentjes
Wat moet je doen?
Doe de kerstomaatjes in een zeef en doe er het zout over. Meng goed en laat een uurtje staan. Je zal merken dat er al veel vocht uit de tomaatjes zal verdwijnen.
800 g kerstomaatjes in 2 gesneden (of grote peertomaten in 4), 1 tl zout
Meng na een uurtje de tomaatjes met de oregano en eventueel met de suiker.
1 tl suiker (kan je eventueel weglaten)
Verwarm de oven op 11O °C
Leg dan tomaatjes met de snijkant naar boven op een bakplaat.
Laat ze 2 à 3 uurtjes drogen (afhankelijk hoe droog je ze zelf wenst)
Haal ze uit de oven en doe ze in gesteriliseerde bokalen.
Doe er naar naar smaak enkele teentjes knoflook, tijm, rozemarijn.. bij en overgiet met olijfolie.