Ga terug Email Link
satésaus

Satésaus

Een heerlijke saus voor bij bijvoorbeeld kippebrochetten.
No ratings yet
Gang Saus
Keuken Aziatisch

Wat heb je nodig?
  

  • 1 stukje gemberwortel van 2 cm fijngeraspt
  • 1 à 2 tl rode currypasta te vervangen door 2-3 verse Spaanse pepertjes, fijngehakt
  • 100 gram geroosterde ongezouten pinda's 1 el grof en de rest fijngemalen in de keukenmachine
  • 125 ml kippebouillon
  • 2 tl rietsuiker of palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 1-2 el vers geperst limoensap

Wat moet je doen?
 

  • Roer de gemalen pinda's in een pan, met de gemberwortel, currypasta, bouillon, suiker en vissaus. Breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en kook de saus in onder af en toe roeren. Breng hem op smaak met 1-2 el limoensap (+ eventueel zout, maar dat vond ik helemaal niet nodig)
  • Strooi voor het opdienen de gehakte pinda's erop.
  • Als er saus over is, schep je hem in een brandschone glazen pot met schroefdeksel, en bewaar hem in de koelkast.
Trefwoord pinda
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!