Vol au vent (kippenragout)

vol au vent

Vol au vent (kippenragout)

No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans

Wat heb je nodig?
  

Bouillon

  • 1 kip
  • 4 l water (je hoeft dit niet ineens allemaal toe te voegen, juist voldoende om de kip onder te zetten)
  • 1 wortel, grof gesneden
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 stengels bleekselder, grof gesneden
  • 1 stengel preiwit, grof gesneden
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl peperbollen
  • 1 kruidentuiltje (2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, peterseliestengels)

Kippenragout

  • 1 gekookte kip (zie bouillon), ontbeend
  • 500 g gemend gehakt
  • 500 g (bruine) champignons in stukjes

Roux

  • 80 g bloem
  • 60 g boter
  • 800 ml kippenbouillon (+ eventueel extra)

Wat moet je doen?
 

Maak de bouillon en kook de kip

  • Zet de kip samen met de groenten en specerijen onder in water.
  • Kook de kip 1,5 uur op een zacht vuurtje zonder deksel.
  • Voeg indien nodig water toe zodat de kip onder water blijft.
  • Giet als de kip gaar is, de fond door een zeef en zet een nacht in de koelkast.
  • Schep het vet eraf. Indien je een intensere smaak wil kan je de bouillon nog laten inkoken.

Kip

  • Haal het gare vlees van de kip en hou apart.

Champignons à blanc

  • Snij de champignons in 4 en doe ze in een potje met deksel.
  • Voeg er een beetje citroensap, water en een klontje boter aan toe.
  • Breng alles een de kook en laat kort koken.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Hou het vocht ook bij voor de saus.

Balletjes

  • Kook de balletjes in een klein beetje van de kippenbouillon.

Samenstellen

Trefwoord kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!