Ontdek nieuwe eetculturen: een gastartikel

Af en toe trek ik samen met Don Caramello er eens op uit.
En een weekendje weg, wie heeft daar nu iets op tegen. Het hoeft niet ver te zijn: ook ons eigen land heeft heel wat te bieden. Daarom een gastartikel van Nick Kreus van www.uitmetkorting.be of www.uitmetkorting.nl, want wie wil nu niet een gezellig uitje aan democratische prijs.

Ontdek nieuwe eetculturen

Voor veel foodies is het eten en drinken in het buitenland het hoogtepunt van de vakantie. Nieuwe gerechten proberen, marktjes afsnuffelen naar lokale producten en uren doorbrengen in de supermarkt. Vind jij dit ook zo leuk? Wij hebben vier bijzondere eetculturen voor je op een rij gezet, zodat jij weet voor welke bestemming jij deze zomer kunt boeken.  

Marokko

De Marokkaanse keuken is hier niet onbekend: couscous wordt regelmatig gegeten en veel mensen hebben zich ook wel eens aan een tajine gewaagd. Het is daarom de moeite waard om het land van oorsprong eens te bezoeken, want hier smaakt alles nog veel lekkerder. De Marokkaanse eetcultuur is nog steeds geënt op de Berberse en Arabische eetcultuur. Veel schapen en geitenvlees, tarwe, gerst, tropische vruchten en specerijen als komijn bepalen de smaken. In Marokko eet men 4 keer per dag: ontbijt, lunch, 4-uurtje en het diner. De lunch is de hoofdmaaltijd en bestaat meestal uit een salade, tajine of couscous. De couscous wordt bereid is een speciale couscousiere, waardoor het veel lekkerder en luchtiger is dan op de Hollandse manier. Een leuk souvenir, als je nog ruimte over hebt in de koffer. Overal drink je mierzoete muntthee bij.

Italië

Italië kan natuurlijk niet ontbreken in een rijtje over eetculturen. Eten is in Italië een hogere kunstvorm, een sociale gelegenheid waar veel tijd aan besteedt wordt. En natuurlijk is het veel meer dan alleen pizza en pasta, dat hoeven we hier niet te vertellen. Tijd om er (weer) eens naartoe te gaan. Hoewel we de macaroni al lang ontstegen hebben en ook België lekkere pasta’s weten te maken, is Italiaans eten toch lekkerder als je er zelf bent. Huur een vakantiehuis in Toscane, ga ‘s ochtends naar de markt, ga lekker eten in een echte trattoria en geniet van ijsjes, lekkere koffie en al het andere wat onder de Toscaanse zon nog veel lekkerder smaakt.

België

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt, maar België heeft wel degelijk een eetcultuur. Tijd om dat eens te ontdekken. Huur bijvoorbeeld een bungalow aan zee. Hier eet je typische visgerechten als waterzooi, paling in ‘t groen en natuurlijk moules-frites. België is natuurlijk ook het land van de frietkotten, de heerlijke pralines, wafels en de bieren. Eigenlijk zijn er talloze typisch Belgische producten, die samen de eetcultuur vormen! Ook in kaas is België groots: dessertkazen als Beauvoorde, Hervekaas en Floreffe zijn typisch Belgisch. Een vakantie in eigen land zorgt ervoor dat je de eigen keuken ook weer herontdekt.

U.S.A.

Over de Amerikaanse keuken kun je boeken vol schrijven. De ene helft van de mensen houdt er van, de andere helft vindt het gruwelijk. Toegegeven: de recepten missen vaak wat finesse en ze hebben een hoog ‘gooi product A bij product B’, maar het is eigenlijk wel iets wat je meegemaakt moet hebben. Al is het alleen maar om een dagtrip naar de Wallmart te maken, een keer een supersize hamburger te delen en je te verbazen over de enorme hoeveelheid fastfoodtentjes.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.