Hamburgers: Ka Pow! De perfecte hamburgerbroodjes

Het is weer zo een boek dat ik tegen een laag prijsje heb gevonden, en intussen heb ik er in deze korte termijn er al 4 hamburgers uit gemaakt: geen enkele die niet in de smaak viel. Daarover uiteraard later nog veel meer.

Het boek start met een aantal tips en trucs voor het bereiden, vormen en bakken van de hamburgers. Er wordt niet alleen aandacht aan de burgers besteed, maar ook aan de bijgerechten, dranken, en… het broodje.  Verder is het boek ingedeeld in 3 hoofdstukken: Klassieke hamburgers, Gourmet hamburgers en Wereldburgers.

Uiteraard hoeven burgers niet altijd op een broodje te worden geserveerd, maar als het dan zo is, dan heb ik graag dat dit niet het kleffe standaardbroodjes is dat je vaak kan kopen in de winkel.

Maak zelf je broodjes, vries ze in, en dan heb je altijd verse broodjes nadien die veel smaakvoller zijn.

 

Wat heb je nodig?
(8 stuks)
400 gr bloem
1,5 tl zout
2tl kristalsuiker
1 tl gedroogde gist
150 ml lauwwarm water
150 ml lauwwarme melk
olie
sesamzaad
Wat moet je doen?
Zeef de bloem met het zout in een kom en roer er de suiker en gist door. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier het water en de melk in. Roer met een lepel tot je een samenhangend deeg en kneed het tot het loskomt van de wand van de kom. Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak 10 minuten tot het glad en elastisch is. (zelf heb ik de Kitchenaid dit werk laten doen, en ging ook prima)
Bestrijk een kom met olie, vorm een bal van het deeg en leg het in de kom. Dek af met plasticfolie. Laat het deeg op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen tot het dubbele in volume.
Leg het deeg nu op een licht met bloem bestoven werkvlak en sla het terug. Verdeel het in 8 stukken en vorm er balletjes van. Plet ze een beetje met de hand. Vet 2 bakplaten in, of gebruik folie, en leg ze op de bakplaten. Dek terug af en laat opnieuw 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bestrijk de broodjes met wat olie en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze 15-20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.