Chocolade chip koekjes

Chocolade chip koekjes

Chocolade en koekjes, dat is uiteraard een ultieme combinatie voor jong en oud. Ze zijn snel gemaakt en heerlijk bij een tas koffie, glas (chocolade) melk, …

chocolade chip koekjes

Ben je trouwens gek op chocolade chip koekjes, maar ben je niet zo een bak held ? Geen nood. Ze zijn heel eenvoudig te maken en kunnen absoluut niet mislukken!

Ze worden hier trouwens al een jaren gemaakt. … sinds 2012…

Oorspronkelijk heb ik het recept gevonden via Ann van Photo-copy die ze toen op haar blog had staan.

Wat maakt nu dat deze koekjes zo populair zijn? Dat is wellicht de licht bruine suiker / cassonade graeffe of zoals wij het noemen “kinnekessuiker”. Deze suiker kennen we natuurlijk allemaal van op de pannenkoeken of kwark/platte kaas maar je kan er dus ook lekkere koekjes mee bakken.

Ook een absolute aanrader zijn deze pompoen chocoladechip koekjes of wat dacht je van de iets gezondere havermoutkoekjes met chocolade?

Smakelijk
Chocolade chip koekjes

Chocolade chip koekjes

No ratings yet
Gang Zoet
Keuken Europees
40 koekjes
129 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 125 g blonde suiker (beter gekend als cassonade of kinnekessuiker)
  • 60 g donkerbruine suiker
  • 200 g boter, zonder zout op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 5 g bicarbonaat
  • 250 g patisseriebloem
  • ¼ kl zout
  • 400 g zwarte chocoladepastilles

Wat moet je doen?
 

  • Doe de zachte boter in een grote kom samen met de suikers en klop met een mixer of staande mixer tot deze luchtig is en eruit ziet als mokkaboter.
    125 g blonde suiker, 200 g boter, zonder zout, 60 g donkerbruine suiker
  • Voeg na 5 minuutjes kloppen een ei toe. Als het volledig is opgenomen mag je er het tweede ei bijdoen en klop opnieuw tot alles is opgenomen.
    2 eieren
  • Doe nu geleidelijk aan de bloem, het zout en het bicarbonaat bij het deeg en mix tot een mooi egaal deeg.
    5 g bicarbonaat, 250 g patisseriebloem, 1/4 kl zout
  • Voeg er de chocoladepastilles bij en roer alles om met een spatel.
    400 g zwarte chocoladepastilles
  • Zorg dat de pastilles mooi verdeeld zijn over het deeg.
  • Neem twee bakplaten en bedek ze met bakpapier.
  • Verdeel met twee soeplepels of kleine ijsschep het deeg over deze platen. Reken op 25 g per koekje.
  • Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de koekjes onderling want ze gaan uitzakken.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 185 °C gedurende 10 – 12 10-12 minutenminuutjes (afhankelijk van de oven).
  • Als ze mooi goudbruin zien, mag je ze eruit halen. Let op, ze zijn nog zacht.
  • Neem daarom een spatel of taartschep en leg de nog zachte koekjes een voor een op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.
Notities
Het aantal koekjes dat je kan maken is uiteraard sterk afhankelijk van de grootte.
Ik reken op ongeveer 25g deeg per koekje

Voedingswaarde

Calories: 129kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 1g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 19mg | Sodium: 73mg | Potassium: 46mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 137IU | Calcium: 14mg | Iron: 0.4mg
Trefwoord chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.