de vulling:
250 g snijbiet (mag wat meer zijn als het zo uit komt)
de afwerking:
Plet de look fijn en snij de uien grof. Snij de snijbietsstengels in fijne stukjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de uien samen met de look goudbruin.
Voeg de sambal toe en laat deze kort meebakken. (Als je niet van een pittig-pikante saus houdt, gebruik dan iets minder of geen sambal.)
Schenk een scheut rode wijn in de pot en laat de alcohol verdampen.
Voeg de tomatenpulp toe.
Hak de olijven fijn, halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe samen met de hele basilicumtakjes.
Laat het groentemengsel een kwartiertje sudderen.
Verwijder de takjes basilicum en kruid de saus naar smaak met peper van de molen en zout.
de vulling:
Was de snijbiet en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes.
Neem een kom en meng de snijbiet met de ricotta.
Plet de look en hak de marjolein fijn.
Voeg ze toe aan het ricottamengsel samen met de geraspte Parmezaanse kaas en kruid met voldoende peper van de molen en nootmuskaat. (De vulling moet kruidig en krachtig smaken.)
Meng de vulling goed en voeg eventueel een snuifje zout toe.
Neem een ovenschotel en schep een grote lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.
Schep het ricottamengsel in de spuitzak.
Vul er de cannellonibuisjes mee.
de afwerking:
Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel en schep er de rest van de saus over.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de mozzarella in schijfjes en schik ze op de ovenschotel.
Gaar de cannelloni 30 minuten in de oven (180°C).
Het ziet er lekker uit! Smakelijk!!
Liefs
Christine
Cannelloni, ik ben er gek op. Deze moet ik ook eens gaan maken, het lijkt me heerlijk!
Wat een heerlijk gerecht!! De passata hoefde ik niet te maken want die staat in de kast geweckt, dus dit was verrassend snel klaar. Een favoriet ten huize kattebrug! Dankjewel!!
Dankjewel voor je feedback. Altijd fijn om te horen wat andere ervan vinden.
Wat een heerlijk gerecht was dit!