Burrito met courgette en mais

Burrito time! Het is hier een beetje stil hier omdat we zijn volop aan het werken in huis. Op dit moment gaan we stilaan richting keuken… yep, ik krijg een nieuwe keuken. Maar dat betekent wel even “kamperen”.

Voor dit gerecht heb ik me laten inspireren door het juli /2016 nummer van Delicious: hierin laat Yvette van Boven zien hoe je zelf tortilla’s maakt.

Uiteraard kan je steeds de tortilla’s kopen en dan heb je snel een gezonde hap!

burrito

Zelf heb ik nu de tarwetortilla’s gemaakt, omdat ik niet het speciale meel “masa harina” had om maistortilla’s te maken.

Het vraagt wat oefening maar het is best leuk om ze ook eens zelf te maken als je er tijd voor hebt.

Voor deze burrito met courgette en mais heb ik me een klein beetje laten leiden door de Huevos Rancheros.

Ik heb er een vegetarische verzie van gemaakt, maar je kan er bijvoorbeeld nog chorizo aan toevoegen of kip.

Als je geen courgette hebt (of het is er niet het seizoen voor) kan je ook bijvoorbeeld erwtjes gebruiken. Je kan ze eigenlijk vullen met wat je wil. Extra gebakken paprikareepjes zijn ook lekker.

Serveer er guacamole bij, extra zure room , een gebakken eitje en een frisse salade voor een volledige maaltijd.

Smakelijk
burrito

Buritto met courgette en mais

No ratings yet
Gang Hoofdgerecht, Ontbijt
Keuken Zuid-Amerikaans
4
399 kcal

Wat heb je nodig?
  

Tortilla (10 STUKS)

  • 400 g bloem + extra om uit te rollen
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el olijfolie
  • 275 ml water

Vulling

  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode ui, versnipperd
  • 2 teentjes look, gehakt
  • 1 blikje chilimix (400g) Heinz, of andere
  • 1 blikje mais (klein, 150g)
  • geraspte kaas bijvoorbeeld cheddar
  • zure room
  • 2 el verse gehakte koriander
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ¼ tl korianderpoeder

Afwerking

  • 4 el gemalen kaas
  • 4 el zure room
  • 2 el verse gehakte koriander
  • guacamole
  • gebakken eitje of kwarteleitjes optioneel

Wat moet je doen?
 

Tortilla

  • Kneed de bloem en bakpoeder samen met een snuf zout, het water en olie tot een zacht deeg (het mag net niet meer plakken)
  • Laat het deeg 15 minuten afgedekt staan en verdeel het dan in 10 bolletjes.
  • Rol de bolletjes uit op een royaal bestoven werkblad. Maak je geen zorgen als ze niet helemaal rond zijn.
  • Verhit een pan tot deze goed heet is en bak de tortilla's kort aan beide zijde. (er moeten bruine puntjes verschijnen)
  • Dek de tortilla's af tot je ze verder gaat verwerken.

Vulling

  • Bak de ui en look samen tot de ui zacht is.
  • Voeg dan de courgetteblokjes toe en roer tot deze ook zacht zijn.
  • Voeg er de chilimix en mais bij samen met de komijnpoeder en korianderpoeder.
  • Verdeel de groenten over de tortilla's en strooi er wat verse koriander over
  • Rol de tortilla's en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Afwerking

  • Klop de zure room los en bestrijk de tortilla's hiermee gevolgd door de gemalen kaas.
  • Bak de tortilla's ongeveer in 10 mingoudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C
  • Bestrooi voor het serveren nog met de rest van de koriander, en geef er de guacamole bij.

Voedingswaarde

Calories: 399kcal | Carbohydrates: 81g | Protein: 12g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 47mg | Potassium: 288mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 181IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 55mg | Iron: 5mg
Trefwoord kidneybonen, mais
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.