Garnaalsalade met mango en avocado

Nog op zoek naar een eenvoudig maar heerlijk voorgerecht voor de feestdagen? Dan is dit helemaal wat je zoekt. Je hoeft helemaal geen keukenprins of prinses te zijn om deze feestelijke garnaalsalade te maken. Met enkele ingrediënten en in een minimum aan tijd kan je dit heel eenvoudig voorgerecht of hapje maken. Gamba’s, mango en…

Hapjes met gerookte vis, een ideale starter

Dat we dit jaar anders zullen feestvieren staat vast. Dat wil echter niet zeggen dat er niet lekker mag gekookt worden. Hapjes zijn de ideaal om een feestavond te starten. Deze eenvoudige hapjes met gerookte vis bijvoorbeeld.

Varkensstoofpotje met amandelsaus

Amandelen worden in de Spaans keuken vaak ook gebruikt in hartige gerechten. Dit varkensstoofpotje met amandelsaus is echt comfortfood en echt de moeite om uit te proberen.

Wortelcake met noten en rozijnen

Wortelcake met noten en rozijnen: eenvoudig, smeuïg, licht en niet te zoet. Ideaal zelfs als ontbijt, 10 uurtje, … of elk uur van de dag

Pan de muerto, een traditioneel Mexicaans brood.

Allerheiligen en allerzielen is in aantocht. Dit is een Christelijk feest en in vele landen ook een nationale feestdag. In Mexico is dit Día de Muertos = Dag van de doden. Traditioneel maakt men dan een zoet brood: pan de muerto.

Mejillones de Galicia (mosselen uit Galicië)

Mejillones de galicia zijn vanaf nu oktober tem maart op hun best. Ze zijn anders dan de Zeeuwse, maar zeker een waardig alternatief.