Brownies met frambozen, een heerlijk combinatie!

Brownies, wie houdt er nu niet van… ?
Deze zachte smeuïge chocoladecake in combinatie met frambozen is gewoon zalig.
Heb je geen verse frambozen?  Het gaat ook perfect met kersen, of als het seizoen gedaan is, met diepvriesfruit. Dep het dan wel goed droog nadat het is ontdooid!

Brownie

Het recept van deze brownies komt trouwens volledig toe aan Ann Vertriest. Vroeger volgde ik haar blog Photocopy . Toen was het plots gedaan, en was er nog de website.  Nu heeft ze echter opnieuw een hele nieuwe website en leuke blog: Praatje Plaatje. Neem zeker eens een kijkje.

Het recept mag dan van Ann zijn, de foto niet 😊. Maar je zal wel begrijpen waarom ik Ann volg…mooie foto’s, leuke teksten, …

Wat hebben we nodig voor deze brownies?

200 g donkere chocolade in stukjes of callets  ( liefst minstens 65% cacao)
200 g boter (geen margarine)
225 g rietsuiker of bruine suiker (ik heb bruine cassonade gebruikt
4 eieren
100 g patisseriebloem
50 g cacaopoeder (GEEN NESQUIK)
1 snuf zout
200 g frambozen of kersen

Wat moet je doen?

Verwarm om te beginnen de oven voor op 170°.

Snij de boter in blokjes. Doe de boter samen met de chocolade in een steelpannetje en laat op een laag vuurtje alles rustig smelten.

Breek intussen de eieren in een kom en doe er de suiker bij.
Klop met een elektrische klopper tot de eieren verdubbeld zijn in volume. (Kitchenaid is hiervoor perfect). Het mengsel moet heel licht van kleur zijn.

Zodra de chocolade samen met de boter is gesmolten mag het van het vuur.
Laat even afkoelen.

Meng dan heel voorzichtig het chocolademengsel onder de eieren.
Zeef de bloem, cacao en snufje zout erover en vouw alles eronder. (je wil de lucht er niet uit)

Vet een brownie vorm in (24 x 24 cm) en stort hierin het deeg.
Druk de frambozen er mooi in en zet de vorm zo’n 40-tal minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer na 37 minuten met een satéprikker of hij gaar is. Er mogen zeker nog wat kruimels aanhangen.  Voorkom om hem te lang te bakken want dan wordt hij droog. Daarom kan je beter even wat te vroeg checken.

Zodra hij gaar is haal je de vorm uit de oven. Nog even wachten tot hij afgekoeld is, en geniet dan van deze chocolade brownie.

Print Friendly, PDF & Email

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.