Spareribs in een Oosterse marinade

Spareribs. Ik eet heel graag spareribs. Heerlijk op de BBQ (of in de oven). Je kan ze uiteraard gemarineerd kopen, maar het is zo gemakkelijk om zelf je marinade te maken. Het kost eigenlijk amper tijd en het smaakt gewoon zoveel beter.

De foto kan pakken beter, maar op vakantie roei je met de riemen die je hebt, maw de GSM camera.  Zodra de kans er is gaan we uiteraard de foto hermaken.  De smaak daarentegen blijft fantastisch.  Dit recept is geschikt voor zowel de BBQ als de oven. Je hoeft enkel vooraf wel de spareribs te koken. Niets is vervelender dan zwart geblakerde ribbetjes die eigenlijk nog rauw zijn. Neem dus even de tijd om ze vooraf te koken. Een kleine moeite voor een heerlijk resultaat.

Dit gerecht past bovendien perfect in het thema het foodblogevent van deze maand “zoet hartig vlees”.  Het foodblogevent wordt maandelijks georganiseerd door Foodbloggers Benelux. Voor meer info neem gerust eens een kijkje op Foodbloggers Benelux

Spareribs

Wat heb je nodig voor deze Oosterse spareribs?

👩‍🍳4 tot 6 personen afhankelijk van de bijgerechten
1,5 kg spareribs
1 ui
1 el zwarte peperkorrels
scheut sojasaus

Marinade

2 dl ketchup
1 dl sojasaus
1 el geraspte gember
3 el bruine suiker
2 tl chinees 5 kruidenpoeder
125 ml rijstwijn

Wat moet je doen?

Snij de ribben per 3 of per 4 los. (wil je ze als apertiefhapje, snij ze dan allemaal los).

Verwarm intussen een grote pot met water en voeg de ui, peper, en sojasaus toe.
Voeg de ribbetjes toe en laat alles 30 minuten zachtjes koken.

Meng intussen alles voor de marinade.

Haal na een half uurtje de spareribs uit het kookwater en leg ze in de marinade. Let erop dat ze langs iedere zijde goed bedekt zijn. Laat de ribbetjes afkoelen in de marinade.
(liefst enkele uren)

Verwarm de oven voor op 180° (of steek de BBQ aan) en bak de ribbetjes nog 30 minuten in de oven (of BBQ).
Bestrijk ze regelmatig met de marinade en keer ze 1x om.

Print Friendly, PDF & Email

 

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.