Pasta alla puttanesca 🍅🍝, een pasta met pit!

Pasta alla puttanesca, letterlijk vertaald “spaghetti in de stijl van een prostituee”,  is een pittige iets zoutige pasta. Over de oorsprong van de benaming is er weinig tot niets bekend.
Laat de benaming je zeker niet afschrikken, want het is een eenvoudige maar zeer smaakvolle pasta. Bovendien is hij zeer snel klaar en gemakkelijk te maken.

De sterren in deze pasta zijn:

  • ansjovis
  • olijven
  • kappertjes
  • tomaten
  • knoflook

Naast de pasta  heb je dus maar weinig nodig om snel een heerlijke maaltijd op tafel tevoorschijn te toveren.
Gebruik daarom goede basisingrediënten, dit komt de smaak ten goede en krijg je een rijke volle saus.
Ideaal voor doordeweeks, wanneer de tijd meestal beperkt is om uitgebreid te koken, of gewoon omdat je te moe bent.

pasta puttanesca klein

Wat heb je nodig voor deze pasta puttanesca?

👩‍🍳 2 personen
⏰ 30 min.

200 à 250 g spaghetti
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
75 gr olijven, in stukjes, hou er enkele hele apart voor de afwerking
400 g trostomaatjes (type ministar) , in 4 gesneden
1 tl ansjovispasta (of meer naar smaak) of 4 ansjovisjes
1 tl kappertjes
olijfolie
peterselie, gehakt
indien gewenst: een beetje pili-pili flakes of gerookte paprika flakes

Wat moet je doen?

Verhit olijfolie in een hapjespan en voeg de rode ui en knoflook toe. Laat zachtjes 2 minuten op laag vuur bakken. Voeg dan de ansjovispasta of ansjovisjes toe en laat 1 minuutje mee bakken.
Voeg daarna de tomatenstukjes toe, samen met de olijven en kappertjes.
Leg een deksel op de pan, en laat 20 à 25 minuutjes sudderen.
Breng op smaak met peper, maar kijk uit met zout want door de ansjovis en kappertjes zal het al vrij zout smaken.
Indien je dit wenst, voeg dan ook wat gerookte paprika flakes toe.

Kook intussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Giet de pasta af  en voeg hem bij de “puttanescasaus”. Meng dan alles goed door elkaar zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Schep vervolgens de pasta in borden en werk af met peterselie, gerookte paprika flakes en de olijven.

Print Friendly, PDF & Email

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.