Hartige wafels: een heerlijk ontbijt of lunch

Nog maar enkele weken en het is Pasen. Bij ons is het een traditie om een paasontbijt of paas brunch te organiseren zodra alle paaseitjes zijn gevonden. Want van al de zoeken krijg je honger. 🐇 Om de nodige zoetigheid te compenseren voorzie ik steeds voldoende hartige lekkernijen. Deze hartige wafels zijn dus meer dan welkom op het ontbijt of brunch buffet! Maar niets belet je om deze wafels ook de eten als lunch, of waarom ook niet een licht avondmaal!Laat iedereen zijn favoriete topping kiezen.

Een ideaal recept om deel te nemen aan het Foodblogevent dat terug iedere maand wordt georganiseerd door de Foodbloggersbenelux.
Het thema voor de maand maart is hoe kan het ook anders… Pasen.

hartige wafelklein

Wat heb je nodig?

👩‍🍳 4 (ong. 8 wafels)
⏰ 30 min

200 g zelfrijzende bloem (gezeefd)
100 g boter, op kamertemperatuur
2 eieren
60 à 70  ml melk
handvol geraspte gruyère of emmental
gehakte bieslook naar smaak

Enkele suggesties:

Italiaanse toppingVisEngels ontbijtFranse topping
parmahamgerookte zalmgebakken baconcamembert of brie
mozzarellazure room of mierikswortelgebakken eitjehoning
rucolagehakte bieslookgebakken tomaatjeswalnoten
zongedroogde tomaatjes

Wat moet je doen?

Klop met een mixer een glad beslag van de bloem, boter, eieren en melk. Spatel de kaas en gehakte bieslook door het beslag.

Verwarm het wafelijzer op hoge temperatuur. (zie gebruiksaanwijzing van je machine). Bak hiervan 8 wafels en kies jouw topping naar keuze!

 

Print Friendly, PDF & Email

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!