Zoete aardappelsoep

Zoete aardappel, bataat, sweet potato, yam… allemaal dezelfde benaming voor de grote knol, die ondanks zijn naam verrassend genoeg geen familie is van de gewone aardappel.

Oorspronkelijk komt hij uit Peru, maar tegenwoordig is hij ook volop in onze keuken terug te vinden. Een lekker vitamine rijk soepje is hierbij snel gemaakt, want de zoete aardappel barst van de vitamine A, C, B3, B5 en B6.

zoete aardappelsoepklein

Wat heb je nodig?

500 g gemengde versneden soepgroenten (ui, prei, wortel, …)
500 g bataat, geschild en in blokjes
1 + 1/4 l groentebouillon
250 ml (soya) room
een beetje olijfolie
een beetje kurkuma
mespuntje cayennepeper

garnituur: gebakken boschampignons

Wat moet je doen?

Verwarm de olijfolie in een grote pot. Doe de groentemix in de pot en laat rustig meestoven. (5 min.) Voeg dan de de zoete aardappel toe en laat opnieuw even 5 minuten meestoven.

Voeg de bouillon toe en laat 20 sudderen met het deksel op de pot.

Mix de soep en kruid bij met peper en/of zout. Voeg naar smaak ook nog wat kurkuma toe en cayenne peper. Laat terug even doorwarmen en voeg de room toe.

Schep de soep in kommen en garneer met de warm gebakken boschampignons.

smakelijkgroen

Tip: 
ben je niet zo zot van champignons: vervang deze dan door spekblokjes of feta

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.