Taart… ja, spaghettitaart

Er is nog heel veel te vertellen over Calabria, maar eerst tijd voor nog eens een recept naar mijn hart met pasta! Eigenlijk dus toch nog Italiaans…

Het is idee is  gegroeid als gerecht voor Halloween: “de wormentaart”. Maar het is gewoonweg comfortfood , en wie heeft dat niet af en toe eens nodig.  Bovendien is het super eenvoudig, maar smaakt het geweldig en ziet het er fantastisch uit.

Spaghettitaart

Wat heb je nodig (8 tot 10 porties)

Springvorm van 25 cm, beboterd
Ongezouten boter om de vorm mee in te vetten

2 el olijfolie
1 middelgrote ui
2 knoflookteentjes, fijngehakt
1 broccoli, in kleine roosjes
500 gr gemengd gehakt
1 el tomatenpasta
een groot blik (800gr)  gepelde tomaten uit blok
1 pak gedroogde pasta (500 gr)
175 ml melk
3 grote eieren
peper en zout
225 g gemalen cheddar
225g gemalen fontina of als je dat niet vind gruyère of zo.
85 g gemalen parmezaan
1 el fijngehakte verse salieblaadjes

Wat moet je doen?

Breng een grote pot met water aan de kook en verwarm intussen ook de oven al voor op 220°C.

Verwarm intussen de olie in een andere grote pot. Voeg de ui en look toe en laat even aantonen. Voeg de broccoli toe samen met 1 eetlepel water en kook de broccoli bijna gaar.

Roer de tomatenpasta er onder en bak even mee. Doe dan de gepelde tomaten erbij en laat inkoken tot het meeste vocht is verdwenen.

Kook intussen de spaghetti al dente volgens de verpakking, en laat uitlekken.

Doe alles terug in de pot en voeg er de melk, eieren, peper en zout aan toe, roer er de verschillende kazen door, gevolgd door het gehakt/tomatenmengsel. Roer goed tot alles is gemengd.

 

Doe het pastamengsel in de springvorm.  Zet de vorm op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 35 minuten.

Haal uit de oven en garneer met de fijngesneden salie. Ga voorzichtig even met een spatel langs de rand van de vorm en verwijder dan de rand.

Snij de taart in stukken en serveer warm! Zalig!

smakelijkgroen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s