Calabria deel 2: la cucina de Calabria

Calabria heeft echt enorm veel te bieden op culinair gebied. Door zijn ligging, bodemstructuur, en klimaat heeft het alle troeven in handen om goede en lekker producten te leveren. Jammer genoeg waren de gerechten die we in ons hotel kregen hiervan geen weerspiegeling. Enkel het anti-pasta buffet was wel bijzonder lekker en veelzijdig.

tratoriaklein

Wat kan je zoal aantreffen in Calabria:

  • Fillea (pasta)
  • Zoete rode ui
  • Pepertjes
  • Wijn
  • Porcini (eekhoorntjesbrood)
  • Tartuffo (ijs)
  • Wijn
  • Bergamot (citrusvrucht)
  • Peulvruchten
  • Nduja (pittige worst)
  • Verschillende soorten kaas

Een walhalla voor foodies dus… en ja ik heb ook wat meegenomen om thuis uit te testen. (recepten zullen er dus zeker nog volgen).

Aperitivo

Het concept van “aperitivo” is hier ook zeer uitgebreid: bij een lekker wijntje of cocktail krijg je een keur van hapjes gepresenteerd… van een stukje lasagna tot arancini balletjes. Absoluut een aanrader. En ja ook als lunch absoluut voldoende.

aperitivo

Ape

De wat, Jawel … De “Ape” is een enorm populair vervoersmiddel en zie je echt overal in het straatbeeld verschijnen! Als taxi, maar ook als euh Foodtruck? Het brengt me op ideeën…

Een foodtruck heeft hier duidelijk nog een andere betekenis 🌶😀🚙
Pepertjes, zoete rode ui en kruiden (oa oregano) 

Pasta en paddestoelen

Pasta met eekhoorntjesbrood en Tarfufo

 

Koffie

We zijn in Italië, dus koffie is ook hier een deel van het leven:
Americano, Espresso, Cappucino…

Koffiekunst…

Pizza!

En uiteraard bezochten we ook een authentieke pizzeria: een top pizza uit de houtoven, al schrok ik toch dat ze in een vorm werden gebakken… maar de smaken waren subliem.

 

Dat smaakt toch naar meer?

handtekening groetjes zwart

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Simonne schreef:

    Thanks👏🏽😘

  2. Simonne schreef:

    Thanks😘👏🏽

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.