Calabria (deel 1) : Tropea

Ospedali_della_Calabria

Het hoeft inderdaad niet altijd Spanje te zijn. Intussen zijn we alweer een weekje terug thuis na een weekje genieten van dit supermooi stukje Italië.   Gelegen in het onderste puntje van Italië is het met een rijk en boeiend verleden meer dan de moeite waard om te verkennen. We verbleven er in Tropea, het toeristisch epicentrum in de zomer. In oktober valt dit gelukkig echter wel mee. Van daaruit verkenden we oa Scilla, Vibo Valencia, San Bruno,… Godsdienst en cultuur waren nooit ver weg. Maar ook de natuur heeft hier zijn plek, en niet te vergeten ook culinair heeft het heel wat troeven.

Tropea en Stromboli

Tropea wordt als het ware overrompeld in het zomerseizoen. Gelukkig was daar eind oktober nog weinig van te merken. Tropea is dan een schilderachtig stadje met Middeleeuwse straatjes. Als je geluk hebt kan je Stromboli zien liggen, een vulkaan die nog steeds actief is en die je kan bezoeken. Heel mooi bij zonsondergang!

ozedf

Smalle straatjes met tal van souvenirwinkeltjes, restaurantjes, gezeliige pleintjes, … en uiteraard een haventje… dit gecombineerd met een strakke blauwe hemel en fel blauw water.

ah ja!  En voor diegene die graag Italiaans zouden leren: In Tropea is ook de talenschool gevestigd waar Matteo Simoni het Calabrisch dialect onder de knie heeft gekregen voor zijn vertolking van Rocco Granata in de film Marina.

handtekening groetjes zwart

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s