Vijgensalade

Vanaf augustus is het steeds weer zover: het begin van het vijgenseizoen. Nog tot eind november kan je nog genieten van deze sappig zoete vruchten. Ze zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook nog eens tal van vitaminen, mineralen en vezels.

Je kan ze verwerken in zoete gerechten, maar ze zijn ook ideaal in hartige gerechten.

vijgensaladeklein

Wat heb je nodig?

5 vijgen, 4 in schijfjes, 1 in 4.
rucola
4 tot 8 sneetjes gandaham in 2 gesneden (serranoham, parmaham…)
1 rol geitenkaas
balsamicoazijn of balsamicocrème
olijfolie
geroosterde pijnboompitten

eventueel : ronde garneervorm

Wat moet je doen?

Leg een bodem rucola in de garneervorm. (of plaats gewoon centraal op het bord).
Leg hierop een aantal sneetjes gandaham en schijfjes vijgen. Plaats hierop centraal de
geitenkaas en werk af met een 1/4 vijg gerold in een sneetje ham.

Kruid voldoende met peper en werk af met balsamicocrème, olijfolie en de pijnboompitten.

smakelijkgroen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s