Noedelroerbak met gehakt en groenten

Er zijn recepten die je een tijd vaak maakt, en dan weer even niet. Dit is er zo eentje.
Nadat ik een goede wok van Greenpan had aangeschaft tijdens een outletshopping van Demeyere werd er iets vaker gewokt. En waarom eigenlijk ook niet? Het is snel klaar, lekker en je kan er alle kanten mee uit.
Kip, vis, vlees, rijst, noedels, … ideaal tijdens een drukke weekdag.
noedels met gehaktklein

Wat heb je nodig?

(ruime portie 2 tot 3 personen)

125 gr eiernoedels
400gr gehakt (varkens/runds)
groenten
– mix van broccoli, boontjes, champignons, prei, courgette, … naargelang het seizoen
of
– een zakje wokgroenten naar keuze
Arachideolie voor de wok
Afwerking
fijngesneden lente ui.
Let op: als je broccoli of boontjes gebruikt, moet je deze groenten wel vooraf koken anders blijven ze hard
 Saus
40ml lichte sojasaus
40 ml oestersaus
1 el ketchup
1 teen geperste look
½ el geraspte gember
1 el rijstazijn
eventueel wat vissaus

Wat moet je doen?

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet af en laat uitlekken.
Meng intussen de sojasaus, oestersaus, ketchup en rijstzazijn door elkaar in een kommetje
Verwarm de wok met de olie en bak hierin eerst het gehakt. Haal het gehakt eruit en voeg de wokgroenten toe samen met de geperste look en geraspte gember.
Wok de groenten gaar en voeg dan het gehakt, noedels en saus toe.
Meng goed en laat even samen bakken.
Serveer in kommetjes en strooi de lente ui erover.
smakelijkgroen

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.