Ravioli met witte pens en pompoen

Pasta, het blijft bij mij toch nog steeds op nummer 1 staan als favoriet. Je kan er zo veel in variëren, dat het nooit hetzelfde is. Ik eet het niet alleen graag, ik maak het ook graag zelf.

Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Jeroen de Pauw voor Delhaize. De recepten van Jeroen de Pauw zijn no nonsens  en voor iedereen doen baar. Met goede maar eenvoudig ingrediënten. Dit moest ik dus zeker eens uitproberen. Om het geheel wat kleurrijker te maken, heb ik er nog extra pompoenblokjes bijgedaan. En dat kwam de smaak alleen maar ten goede.

raviolie-met-witte-pens

Wat heb je nodig?

300 g 00  bloem (typische bloem om pasta mee te maken)
3 eieren
(eventueel een beetje water)

Vulling

Witte pensen (2) met kruiden of andere (ik had er met paddenstoelen)
8 walnoot pitten

Afwerking

gestoomde pompoenblokjes
8 el pompoenpitten
100 g boter
salieblaadjes, gehakt
parmezaan of pecorino

Wat moet je doen?

Begin met het maken van de pasta: ik gebruik hiervoor mijn Kitchenaid met de platte deeghaak. Ik doe de bloem en eieren erin en laat de machine het werk doen. Je kan dit uiteraard ook met de hand doen. Doe hiervoor de bloem op het werkblad en maak in het midden een putje: doe hierin de eieren en kneed alles goed tot een soepel deeg.

Laat het deeg 30 minuten rusten in plastiekfolie.

Intussen kan je de vulling maken.

Verwijder het vel van de pensen, en snij ze in schijfjes. Doe dit samen met de walnoten in een mixer en mix tot een fijne massa.

Rol het pastadeeg uit met een pastamachine en leg met enige afstand van elkaar een lepel vulling. Snij tussen de vulling door rechthoekjes. Doe een beetje water aan de zijkanten en vouw het deeg dicht, zorg dat er geen lucht in zit en maak zo de ravioli’s. (ik gebruik hiervoor een ravioliuitsteker)

Kook de ravioli gaar in gezouten water. (dit duurt maar enkele minuten)

Smelt de boter in een pan, samen met de pompoenpitten en salieblaadjes. Voeg ook de gestoomde pompoenblokjes erbij.

Schep de gekookte ravioli uit de pot en doe ze ook mee in de pan. Laat samen goed doorwarmen.

Serveer de ravioli met nog wat geraspte parmezaan of pecorino.

smakelijkgroen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s