Vis verde

Vorig jaar ben ik voor de eerste keer gaan eten bij Radis Noir.  Intussen is daar al een  keer bijgekomen. Eens zelf met de voetjes onder de tafel schuiven, daar wordt je ook blij van.  En zeker bij een restaurant met zo een pure keuken. Toen ik dit geserveerd kreeg, wist ik meteen, dat wil ik thuis ook eens uitproberen. Zo is dit gerechtje ontstaan.

vis-verdekopie

Wat heb je nodig?

Stevige witte vis : ong. 200 g per persoon
(kijk hiervoor naar de viskalender welke vis er op dat moment in het seizoen is)
1 l visbouillon om te pocheren
500 g aardappelen in blokjes

voor de kruidensaus:

een bussel bussel peterselie, zuring, kervel
bicarbonaat
room

Wat moet je doen?

Kook of stoom de aardappelen gaar.

Verwarm een pot met water om de kruiden te blancheren. Doe er ook een beetje bicarbonaat in: zo blijven de kruiden hun mooie groene kleur behouden.

Hou kruiden opzij om nadien over het gerecht te doen.

Schep de geblancheerde kruiden uit het water en doe ze over in een blender of keukenrobot. Mix ze fijn en voeg eventueel nog wat kookvocht toe en de room tot een smeuïge kruidensaus.

Doe de saus in een hapjespan en verwarm lichtjes.

Verwarm de visbouillon en pocheer zachtjes de vis.

Doe de gare aardappelen in de kruidensaus, en ook de vis. Laat samen even doorwarmen.

Schep alles in een diep bord, doe de saus erover en de rest van de kruiden.

smakelijkgroen

ps: wil je er nog extra groentjes bij? Denk dan aan groene boontjes, tuinbonen, erwtjes, broccoli, courgette… verminder dan wel de hoeveelheid aardappelen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s