Kaaskoekjes

Een tijdje geleden mocht ik een proefpakketje ontvangen van Entremont met verschillende soorten kazen. Altijd leuk om cadeautjes in ontvangst te mogen nemen.

Hoog tijd om nog eens kaaskoekjes te maken dus.

Koekjes hoeven namelijk helemaal niet zoet te zijn. Deze broze kaaskoekjes zijn perfect bij het aperitief, glaasje wijn of glas bier. Afhankelijk van de soorten kaas krijg je een ander koekje. Ook met de topping kan je creatief zijn: maanzaadjes, gerookt paprikapoeder, sesamzaadjes, …

kaaskoekjes

Wat heb je nodig?

150 g zachte boter
75 g geraspte gruyère
75 g pecorino
200 g bloem
een beetje peper

Afwerking:

losgeklopt ei,  sesamzaad, maanzaad, …

Wat moet je doen?

Meng de zachte boter, bloem en kaas in een kom. Voeg een beetje peper toe en meng tot je een homogene massa krijgt. Wikkel het in plastiek folie en laat het deeg een half uurtje in de ijskast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en rol het uit tot 3mm dikte.
Steek de koekjes uit met een koekjesvorm naar keuze.

Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Doreer ze met het ei en werk af naar keuze.

Bak de koekjes in de oven op 180°C gedurende 10 minuten.
Laat afkoelen.

smakelijkgroen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s