Frangipane met pruimen

Een heerlijke frangipane taart die nog lekkerder wordt door te combineren met pruimen.

Deze taart smaakt heerlijk na een boswandeling, of een wandeling op het strand, maar evengoed gewoon tussendoor.

Voor frangipane te maken heb je niet veel meer nodig dan bij een cake. Het is ook heel eenvoudig te maken als je onderstaande stappen volgt.

pruimenfrangipane

Wat heb je nodig?

de bodem

Een rol bladerdeeg (of zelfgemaakt bladerdeeg)
Pruimenconfituur

de frangipane

200 g boter op kamertemperatuur.
400 g broyage ofwel 200 g bloemsuiker en 200 g amandelpoeder
200 g eieren (= 4 medium eieren)
120 g bloem

Topping

Pruimen

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Begin met de boter heel mals te maken, tot ze de structuur heeft van mayonaise.
Voeg dan afwisselen de eieren en broyage toe, en blijf goed mengen.
Doe als laatste de gezeefde bloem erbij, tot een mooi glad deeg.

Leg het bladerdeeg in een taartvorm en druk de zijkanten goed aan. Verwijder het overhangende deeg.

Strijk een dun! laagje confituur over de bodem.
Vul de taartvorm met de frangipane. (met behulp van een spuitzak of corn) en strijk glad.
Snij de pruimen in 4 of in 6 en leg ze met de gesneden kant naar boven.

Bak de taart ongeveer 45 minuten of tot de bodem en vulling gaar zijn.
Als de bovenkant te bruin wordt, kan je ze altijd even afdekken met aluminium folie.

smakelijkgroen

tip:

als je een vorm gebruikt met losse bodem, leg je er best iets onder, want er kan wel wat vet uit het bladerdeeg druppen. Zo vermijd je dat het vet op de bodem van de oven valt.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.