Home made muesli

Er is niets eenvoudiger dan zelf je eigen muesli te maken. En je kan er zelf zoveel in variëren dan je zelf wil. Bovendien weet je dan precies wat er allemaal inzit.

Ja, hier zit ook vetstof in, en ja ook honing voor het wat zoeter te maken. Is dat erg? Ik vind het persoonlijk niet erg, want er zitten verder geen bewaarmiddelen of andere smaakversterkers in.

Maakt er verder zelf jouw variatie van… misschien zelfs met wat pure chocolade?

Processed with VSCO with c1 preset
Home made muesli

 

Wat heb je nodig?

60 g kokosolie
80 g honing
180 g havermout
50 g gemalen kokos
20 g amandelschilfers
50 g pompoenpitten
35 g zonnebloempitten
25 g gepofte quinoa

Nadien om toe te voegen (en te variëren)
30 g lijnzaad
30 g hennepzaad
30 g gedroogde moerbeien
50 g gedroogde cranberries
50 g rozijnen

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 160°C.

Doe de olie en honing in een klein potje en verwarm op een laag vuur.

Meng intussen in een grote kom de havermout, kokos, amandelen, de pitten, en quinoa onder elkaar.
Doe het olie/honing mengsel hierbij en meng goed.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hierop het mengsel uit.
Bak 15 minuten en meng het dan even door elkaar. Bak opnieuw 5 minuten of tot de havermout een mooi kleurtje heeft.

Laat 10 minuten afkoelen en doe dan de zaden en gedroogde vruchten erbij en meng goed door elkaar.

Heerlijk met wat yoghurt en verse vruchten.

smakelijkgroen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s