Overheerlijke kruimel-abrikozencake met… lavendel

Dit blijft een overheerlijke combinatie: abrikozen en lavendel,maar deze cake kan met alle zomerfruit: perziken, pruimen, kersen, … Ieder jaar maak ik hem minstens 1 keer.

Ik heb mijn boek van Donna Hay “Modern Classics deel 2,  nog eens boven gehaald.
Het staat daar al veel te lang “werkloos” in de kast.
Deze week heb ik goedkoop wat abrikozen kunnen kopen, en ik wou hiermee zeker een cake maken.
Niets te ingewikkeld, gewoon mengen en klaar.

En dit is het dus geworden, met een eigen twist, omdat ik gek ben van de combinatie abrikozen/lavendel.
Uiteraard kan je dit ook met andere vruchten maken, zoals bijvoorbeeld pruimen.

 Wat heb je nodig?

180 g zachte boter
280 g suiker
+ een beetje extra om het fruit te bestrooien
3 tl vanille-extract
3 eieren
335 g bloem
4 tl bakpoeder
snufje zout
125 ml melk
ongeveer 10 abrikozen
en voor de liefhebbers nog wat lavendelbloempjes

kruimeltopping

45 gr bloem
1,5 el suiker
35 koude boter

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop dan de…

View original post 145 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s