Mosselen: review en gepaneerde mosselen

Kijken jullie ook altijd zo uit naar de start van het nieuwe seizoen van de mosselen?

Gelijkertijd met de start van het seizoen is er ook een nieuw boek uitgebracht “Mosselen” van Piet Devriendt, uitbater van het gekende restaurant Oesterput in Blankenberge.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hoewel de klassieke bereiding met de gekende “mosselgroenten” nog steeds populair is, kan je zoveel meer variaties maken. In het boek staan een 60-tal recepten, met rode curry, roquefort, vongole, caviar, truffelboter,..

Ook de recepten voor ‘Mosselen Piet’, de bestseller in de Oesterput, of de speciale creatie ‘Mosselen Tomorrowland’ worden in het boek onthuld.

Dit recept is ideaal als je wat mosselen overhebt: je kan er dan nog dit lekker hapje mee maken. Het een eigen variatie van een recept uit het boek met een sausje van Pimentón.

Wat heb je nodig?

Gekookte en afgekoelde mosselen (bijvoorbeeld van de dag ervoor)
Een losgeklopt ei
Panko (Japans broodkruim)
Enkele eetlepels bloem

Voor het sausje
Enkele lepels (zelfgemaakte mayonaise)
Pimentón (Dulce, picante)
Citroensap om op smaak te brengen

Frituurolie

Wat moet je doen?

Wentel de mosselen eerst in de bloem, dan het losgeklopt eigeel en vervolgens in de Panko. Verhit de olie in een friteuse of pan met dikke bodem en bak de mosselen goudbruin. Serveer ze met het sausje als hapje.

“Mosselen” wordt uitgegeven door Carrera Culinair. Het kookboek telt 192 pagina’s en is te koop in de boekhandel voor 24,99 euro.

 

smakelijkgroen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s