Rijstvermicelli salade, heerlijk als lunch of bijgerecht

Deze frisse en pittige rijstvermicelli salade is een schot in de roos. Er moet wel wat gesneden worden, maar het is de moeite waard, en je hebt meteen ook een grote portie. Ook ideaal als lunch mee te nemen, zeker in de zomer. Ik heb de salade geserveerd met dimsum. Verkies je liever  kort gegrilde, in dunne plakjes gesneden biefstuk, dan kan dit ook voor de liefhebbers. Zelf eet ik het bijvoorbeeld ook graag bij pittig gemarineerde ribbetjes.
 noedelsalade

 

Wat heb je nodig voor deze rijstvermicelli salade? (6 personen)

2 el gepelde ongezouten pinda’s
150 gr rijstvermicellinoedels (zie verpakking voor te garen)
2 tl sesamolie
enkele slabladeren
een stukje komkommer, in de lengt gehalveerd en in dunne plakjes
2 wortels, geraspt
100 g taugé (sojascheuten)
handje verse muntblaadjes en korianderblaadjes
1/2 kleine rode ui in hele dunne plakjes
2 bosuitjes in ringetjes
dressing
sap van 2 limoenen
2 el vissaus
4 tl suiker
2 teentjes look
1-2 verse chilipepers zonder zaak en kleingesneden
4 tl sesamolie
voor erbij eventueel
limoenen in partjes

Wat moet je doen?

 Begin met de pinda’s te roosteren. Laat ze dan afkoelen en wrijf eventueel de velletjes eraf. Hak nadien de pinda’s grof.
Kook de noedels volgens de verpakking enspoel ze grondig met koud water. Laat ze uitlekken en roer er dan 2tl sesamolie door.
 Meng voor de dressing het limoensap met de vissaus en suiker tot de suiker is opgelost. Plet dan de knoflook en doe de look bij de dressing. Voeg nadien ook de chilipeper en sesamolie toe.
Snij de slabladeren in reepjes en leg ze op een schotel. Meng alle andere groenten met de noedels en de helft van de pinda’s. Doe de dressing erbij en meng alles goed. Verdeel dan de noedels over de slablaadjes.
Serveer met de partjes limoen en de rest van de pinda’s.
 smakelijkgroen

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sarah TL schreef:

    Ziet er lekker uit, mij kan je altijd verleiden met Aziatisch getinte gerechtjes!

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.