Havermout pannenkoeken

We blijven nog even bij het topic “ontbijt”. Een goede start van de dag is uiteindelijk toch  heel belangrijk, zodat je met volle energie er tegen aan kan gaan.

Dat gezond ook lekker kan zijn bewijzen deze havermout pannenkoeken. Het recept heb ik van van Baked Louie’s. Ze zijn eenvoudig en snel gemaakt, zijn gezond en LEKKER!

Hier heb ik het fruit gebruikt als topping, maar je kan ook al blauwe bessen of banaan in het deeg verwerken en ineens meebakken.

 

Wat heb je nodig?  (ca. 8 kleine pannenkoekjes):
  • 140g havervlokken
  • 8g bakpoeder
  • 25g kristalsuiker
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 150ml melk
  • Fruit, suiker, … als topping
Wat moet je doen?
Maal de havervlokken in een foodprocessor tot fijn poeder. Voeg het bakpoeder samen met het zout en de suiker toe en meng droog onder elkaar.
(zorg dat je steeds een voorraadje hebt, dan is het nog sneller klaar!)

Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag. Verhit wat boter in een koekenpan en verdeel er een kleine pollepel beslag over. Draai, zodra de landen los beginnen te komen en er bubbels langs de bovenkant verschijnen, de pannenkoek om. Bak ook deze kant goudbruin en herhaal dit tot de hele beslagkom leeg is.

 
Serveer de pannenkoeken warm of koud, met fruit, suiker, …. 
 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Wat een goed idee! Ga ik dit weekend eens proberen.
    Grtjs
    Camilla

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.