Palomitas con pimentón: popcorn met paprikapoeder

Het lukt me schijnbaar even niet om wekelijks een update te geven: er is altijd wel iets anders dat moet of mag. Een weekendje naar ’s Hertogenbosch bijvoorbeeld: een aanrader!
Dat neemt niet weg dat we intussen wel degelijk weer inspiratie hebben opgedaan, en  hebben geëxperimenteerd.
Voor nu, geen recept, of dat kan je het toch niet noemen: maar wel een super lekker hapje. Let wel op, ook super verslavend!

En ja ik kon het niet laten om dit nog eens een Spaanse touch te geven.

 

popcorn

 

Wat heb je nodig?

Mais voor popcorn
Olie
Pimentón (picante, dulce, …)
Zout

(de smaakmakers naar smaak)

Wat moet je doen?

Verwarm in een pot een klein beetje olie. Doe de mais erbij, ongeveer de bodem (niet te veel!)
Doe het deksel op de pot. En dan wachten! Zodra het begint te poffen, mag het vuur wat minder en blijven schudden met het potje. Als je niet meer hoort, kan je het deksel openen, en de “palomitas” bestrooien met de paprikapoeder en zout.

Verslavend!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sarah TL schreef:

    Hmm kan niet slecht zijn. De foto vind ik alleszins zo schattig! Mooie kleurtjes…

  2. lambe goa schreef:

    Good… dit blog interessant en nuttig obat untuk menyembuhkan asam lambung It's perfect.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!