Tapenade van olijven en zongedroogde tomaten ­čŹů

Tapenade is de zon in een potje! Een recept kan je het nauwelijks noemen: de ingredi├źnten mixen et voila! En ja, zelf gemaakt, smaakt toch zo veel beter…of euh had ik dat al eens gezegd? Met weinig moeite en maar enkele basis ingredi├źnten tover je dit zo op tafel.

De tapenade kan je gebruiken als hapje, als broodbeleg (super lekker in combinatie met geitenkaas), in een gevuld brood, bij vis, … 
Of maak er bijvoorbeeld eens bladerdeegrolletjes mee. 

Je kan hiervoor zowel groene als zwarte olijven voor gebruiken. Zo heb je ineens ook 2 varianten met toch een iets andere smaak. 
En het oogt ineens mooi.  Het oog wil toch ook wat, niet? 

tapenade

Wat heb je nodig voor deze tapenade?

Een recept is het dus niet echt. Het is eerder  een richtlijn: soms moet ik wat meer van het ene en minder van het andere toevoegen, een beetje afhankelijk welke olijven, tomaatjes enz.  ik gebruik. Proeven is dus de boodschap! Gebruik wel goede producten. Gebruik ook zeker zongedroogde tomaatjes op olie. 

200 gr ontpitte groene of zwarte olijven (uitgelekt gewicht)
10 à 12 zongedroogde tomaatjes op olie
1 à 2 el kappertjes
2 teentjes knoflook

foodprocessor

Wat moet je doen?

Zelfs de grootste keukenkluns kan dit maken. Het is echt kinderspel! Het enige wat je wel nodig hebt is een foodprocessor. Wellicht lukt het ook nog redelijk met een blender, al zal het dan niet een hele gladde massa worden. Maar op zich kan dat zeker geen kwaad.

Doe de olijven, knoflook en zongedroogde tomaatjes in de foodprocessor. Mix goed en voeg dan de kappertjes beetje bij beetje toe. Mix opnieuw tot een redelijke gladde massa. (een paar grove stukjes kunnen geen kwaad).   Proef even en voeg naar smaak meer olijven, tomaatjes of kappertjes  toe.

En nu smullen maar: heerlijk op een toastje (of roggecracker) , maar ook bij bijvoorbeeld vis. 

smakelijkgroen

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sarah TL schreef:

    Altijd lekker als hapje. Heb het nog niet zelf gemaakt eigenlijk, leuke tip.

  2. Pingback: Roggecrackers

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!