Tapenade van olijven en zongedroogde tomaten

De zon in een potje! Een recept kan je het nauwelijks noemen: de ingrediënten mixen et voila! En ja, zelf gemaakt, smaakt toch zo veel beter…of euh had ik dat al eens gezegd?

De tapenade kan je gebruiken als hapje, als broodbeleg (super lekker in combinatie met geitenkaas), in een gevuld brood, bij vis, …

 

Wat heb je nodig?

Dit is een richtlijn: soms moet ik wat meer van het ene en minder van het andere toevoegen, een beetje afhankelijk welke olijven, tomaatjes enz ik gebruik.

200 gr ontpitte groene olijven (uitgelekt gewicht)
10 à 12 zongedroogde tomaatjes op olie
1 à 2 el kappertjes
2 teentjes knoflook

Wat moet je doen?

Doe de olijven, knoflook en zongedroogde tomaatjes in de foodprocessor. Mix even. Voeg dan de kappertjes beetje bij beetje toe. Mix opnieuw. Proef en voeg naar smaak meer olijven, tomaatjes of kappertjes  toe.

smakelijkgroen

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sarah TL schreef:

    Altijd lekker als hapje. Heb het nog niet zelf gemaakt eigenlijk, leuke tip.

    Like

  2. Pingback: Roggecrackers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s