Sunny Vegetable Patties ofwel Zonnige vegetarische flapjes

Dit recept ben ik via Pies and Puds van Paul Hollywood tegengekomen omdat Levi Roots hier eens te gast was. Nog nooit van Levi Roots gehoord, maar ik ben gek van zulke dingen.
De flapjes zien echt wel geel omdat er kurkuma in het deeg wordt gedaan… maar hé, het zijn dan ook Sunny Vegetable Patties. De zon op je bord.

De enige opmerking die ik heb, is dat je ofwel de hoeveelheid vulling moet halveren voor het deeg dat je maakt, ofwel… maak ineens 2x zoveel deeg en vries de flapjes na het bakken in! Want echt, ik had de heflt van de vulling over. (de vulling heb ik dan maar ingevroren)

We vliegen er direct in!

Wat heb je nodig?

De vulling:
Alleen maar zonnige ingrediënten:

1 gele paprika (oké, ik had een rode, dus heb ik die gebruikt)
150 gr wortelen, in blokjes van 1 cm
300 gr pompoen, geschild, ook in blokjes van 1 cm
5 cm verse gember, geraspt
4 el verse korianderblaadjes
4 lenteuitjes
200 gr mais (blik)
100 g Double Gloucester (ook dat had ik niet, jammer, maar probeer een gelijksoortig te vinden)
2-4 tl zout

Het deeg:
225 gr bloem
1,5 el kurkuma
115 gr koude boter in kleine blokjes 
4-5 el koud water
1 ei om te doreren

Wat moet je doen?

De vulling;
Doe de paprika, wortel en pompoenstukjes in een potje. Vul net voldoende met kokend water zodat de groenten onder staan. Doe het deksel op het potje en laat het 4 minuten koken. (de groenten moeten net zacht zijn). Laat ze goed uitlekken.

Doe alles in een pot, en doe de koriander, gember en gemalen kaas erbij. Meng goed, en laat volledig afkoelen.

Het deeg:

Meng de bloem met de kurkuma en zout in een kom. (ik gebruik de foodprocessor)
Doe de boter erbij en laat de foodprocessor draaien tot er zich broodkruimels vormen.
Doe dan het water erbij: eetlepel per eetlepel, je hebt misschien niet alles nodig.
Draai verder tot er zich een deegbol begint te vormen.

Doe er plastiekfolie rond en laat 30 minuten rusten in de ijskast.

Rol het deeg uit tot en snij er rondjes uit van ongeveer 7,5 cm. (mag wat groter)
In het origineel recept staat tot 0,5 cm – ik heb het toch ietsjes dunner uitgerold. Anders vind ik de verhouding vulling – deeg niet optimaal.

Verdeel de vulling over de deegrondjes. (laat een cm vrij langs de kant, en leg de vulling maar langs een kant)
Doreer de rand met het losgeklopte ei (niet te veel want dan komt het ook los), vouw toe en druk de zijkanten toe. (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vork).

Doreer de bovenkant met de overgebleven dorure. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 20- tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van  200°C.

Bijschrift toevoegen

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sarah TL schreef:

    Ziet er smakelijk uit en ook de kleur is aantrekkelijk!
    Groetjes,
    Sarah – Tasting Lifestyle

    http://tastinglifestyle.blogspot.be

  2. Tallore schreef:

    Komt hier ook op de to-do! Beetje Empanadas-achtig zo, lekker.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!