Everzwijnstoofpotje met boschampignons

Stoofpotjes zijn de winterkost bij uitstek. Je hebt er nauwelijks omzien naar, en zijn overheerlijk.
Het is trouwens helemaal niet verkeerd om dit stoofpotje te serveren als je gasten ontvangt: alles is zo goed als klaar, en dus meer tijd om met de gasten door te brengen.

Wij eten er meestal een appeltje met veenbessen bij, een rolletje fijne boontjes, gebakken witloof en hasselback aardappelen. (daarover later meer)
Uiteraard kan je hierop eindeloos variëren.

 Wat heb je nodig?

4 tot 6 personen

1 kg everwijnstoofvlees
1 kleine ui, grof gesnippers
1 wortel in blokjes
80 -100 gr spekblokjes
2 dl rode wijn
4 dl wildfond
1 el bloem
1 kruidentuiltje
300 gr gemengde bospaddestoelen
peper en zout

Wat moet je doen?

Bak het everwijnstoofvlees aan in een scheut olie en haal het vlees uit de pan. (het is hier belangrijk om het in gedeelte te bakken, het moet nog niet stoven!)

Bak de ui en wortel aan in de pan en voeg het vlees weer toe.
Bestrooi met de bloem en blus met de rode wijn. Laat even inkoken tot de helft.

Voeg nu de wildfond en het kruidentuiltje toe en laat alles zachtjes garen. Minimum 1,5 uur!

Bak de bospaddestoelen aan op een hevig vuur, en voeg ze bij de stoverij.

Verwijder het kruidentuiltje en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!